Anke Vanhooren zet er een punt achter

dinsdag 13 juli 2021 - 08u44

Na lang wikken en wegen heeft Anke Vanhooren (29) de moeilijke knoop doorgehakt en stopt ze met voetbal. De combinatie met haar privéleven werd steeds moeilijker voor onze ervaren rechterflankspeelster. Voor de Ladies is het ongetwijfeld een grote aderlating want Anke gold de laatste jaren als de assistenkoningin van de ploeg.

Leerschool bij Anderlecht

Tijdens haar jeugd bleef Anke tot haar zestiende bij de jongens van FC Wambeek voetballen, tot een scout van Anderlecht haar weghaalde. Samen met Laura De Neve kon ze er doorgroeien naar het eerste elftal. Een vaste stek veroveren bij paars-wit zat er voor Vanhooren niet in maar ze verzamelde wel veel speelminuten en leerde er de knepen van het vak. 

Sterkhoudster in Aalst

Dirk Decoen haalde Anke in 2016 naar Eendracht Aalst. Ze kwam er in een toffe groep terecht en mocht haar thuiswedstrijden vanaf dan in het Pierre Cornelisstadion spelen. Met haar snelheid, overzicht en een neus voor assists werd ze een absolute sterkhoudster op de rechterflank. Na de kampioenstitel in eerste nationale ging Vanhooren in de Scooore Super League op haar elan verder. Ze tekende in Leuven voor het eerste Aalsterse doelpunt en zorgde voor de nodige ervaring in de groep. Op haar positie toonden er zich maar weinigen beter op het hoogste niveau afgelopen seizoen.

Anke, bedankt voor de vele assists en zoveel meer! We wensen jou alle geluk toe op persoonlijk en professioneel vlak, en tot snel.

pa management logoplastiekhofstade  duffelcoatvaillantreal estate Joma Rotator

de smaele lgo accofiska logo        zwarte kat logo  pareyn liften          

van migeroet logo dakwerken de vos logo schrauwen logo