Daisy Baudewijns leidt Ladies B naar eerste zege

donderdag 15 oktober 2020 - 22u37
Daisy Baudewijns

Het tweede team van de Eendracht Aalst Ladies heeft op de derde speeldag haar eerste zege geboekt tegen Wolvertem Merchtem (2-1). Een opsteker voor het jonge team van coach Wim De Jonghe na de nederlagen tegen koplopers Melsele en AA Gent C.

AA Gent C - E.Aalst Ladies B 5-1

Op bezoek bij de Buffalo's toonden de Ladies B twee gezichten. In een zeer degelijke eerste helft creëerden ze enkele mooie kansen. Doch trokken ze met een 1-0 achterstand de kleedkamer in na enkele individuele fouten. De rust deed de Ajuinen geen goed want de tweede helft was van een minder niveau. Onder meer twee ongelukkige own-doelpunten zorgden voor een 5-1 eindstand. Tussendoor kon kapitein Daisy Baudewijns de eer redden.

E.Aalst Ladies B: Suet, Vertongen, Van Der Biest, Vandenhouwe, Vandeputte (22' D.Nuhiji, M.Nuhiji), Abdellah Mohamed (61' Droessaert), Van Den Steen, Saki, Boudarga, Baudewijns en B.Nuhiji.

E.Aalst Ladies B - HO Wolvertem Merchtem 3-2

In de thuiswedstrijd tegen Wolvertem Merchtem, in de voorbereiding nog een taaie sparringpartner voor de Ladies A, zagen we een dominant begin van wit en zwart. Toen er appel was voor een fout op doelvrouw Anke Stroobandt kwamen de bezoekers echter op voorsprong. De Vlaams-Brabanders namen het initiatief over en zouden ook voor 0-2 zorgen. De Ladies konden er weinig tegen inbrengen. Maar opnieuw zorgde de rust voor een schokeffect en deze keer in positieve zin.

Loes Van Mullem zorgde op het uur voor de aansluitingstreffer. De laatste 10 minuten van de wedstrijd zorgden nog voor een onverwachte ontknoping. Nadat Daisy Baudewijns de bordjes in evenwicht had gebracht moest Eendracht met tien verder. Sohra Abdellah Mohamed moest de noodrem bovenhalen toen een bezoekende speelster was doorgebroken. Blijkbaar gaf deze wending de Ladies nog een extra boost. Eén minuut voor affluiten kreeg Daisy Baudewijns een geniale ingeving om van buiten de rechthoek, schuin voor doel, een fantastische trap uit haar schoenen te toveren. Daarmee bezorgde ze haar ploeg een eerste verdiende overwinning van dit seizoen.

E.Aalst Ladies B: Stroobandt, Vertongen (74' D.Nuhiji), Droessaert (56' De Winne), Van Der Biest, Vandenhouwe, Abdellah Mohamed, Van Den Steen, Saki, Baudewijns, Van Mullem en Mortier.

Hun wedstrijd van aanstaande zaterdag zagen ze uitgesteld worden, om COVID-19 redenen bij tegenstander Mazenzele Opwijk. Op 24 oktober trekken de Ladies B naar Aalter voor het treffen met Club Brugge B.

pa management logoplastiekhofstade  duffelcoatvaillantreal estate Joma Rotator

de smaele lgo accofiska logo        zwarte kat logo  pareyn liften          

van migeroet logo dakwerken de vos logo schrauwen logo