Bedankt voor de 5 mooie jaren Laurence!

zondag 22 november 2020 - 15u24

De Eendracht Aalst Ladies moeten verder zonder Laurence Marchal. De 30-jarige centrale middenveldster kondigde met spijt in het hart haar afscheid aan van de competitiesport, nu ze voor een maandenlange revalidatie van een knieblessure staat. Om op nog langere termijn terug op niveau te komen is een operatie noodzakelijk, maar daarvoor past Laurence begrijpelijk. Een terugblik op haar mooie carrière.

Hoogtepunten bij Sinaai

Als 8-jarige begon de Gentse te voetballen bij de jongens van KVV Sint-Denijssport. Vanaf haar twaalfde tot haar zestiende speelde ze met de meisjesploeg van Zulte in een jongenscompetitie. Na een jaartje Harelbeke boekte Laurence met Sinaai successen op het hoogste niveau. In 2009, 2010 en 2011 wonnen ze in het Koning Boudewijnstadion, met Tamara Cassimon aan het trainersroer, driemaal op rij de Beker van België tegen Standard, Anderlecht en Lierse. Voor "Solange", zoals ze sindsdien door ploegmaats genoemd wordt, het hoogtepunt uit haar carrière om met een kleine, gezellige club deze prijzen te pakken.

Aan de Belgische top

Het leverde haar 9 caps bij de Red Flames en een transfer op naar topclub RSC Anderlecht, waar Marchal nogmaals de Belgische beker pakte in de finale tegen.. WB Sinaai Girls. Een landstitel zat er niet in door de heerschappij van Standard toen. Maar het waren Laurence haar beste jaren in de hoofdstad. Ze kon vervolgens in de BeNe League aan de slag blijven bij Lierse, maar voetbal op vrijdagavond was niet meer combineerbaar met haar job bij gehoorspecialist Lapperre. Op lager niveau spelen zag ze op dat moment niet zitten.

Opnieuw voetbalplezier in Aalst

In 2016 pikte Laurence toch de draad opnieuw op bij Eendracht Aalst. Na een aantal ereplaatsen in eerste nationale werd dit voorjaar onder Dirk Decoen de titel gepakt na een topseizoen. Marchal kon na lange tijd opnieuw haar opwachting maken op het hoogste niveau. Ondanks het beperkte aantal trainingen werd het een drukke bedoening voor de audiologe in de Super League maar ze nam het er met de glimlach bij. Op het einde van de bekerwedstrijd van 26 september op KRC Genk liep ze echter een zware, weinig voorkomende knieblessure op en verdween ze stilletjes van het toneel.

Bedankt Solange!

Maar met deze terugblik willen de Ladies hun "Solange" graag nog eens in de spotlight zetten want dat verdient ze. Ze gaf al aan dat ze ons zal missen maar ze zal zelf ook fel gemist worden! De Ladies hebben er een vurige supporter bijgekregen, zo was al te merken, en speuren naar bijkomende versterking om dit verlies, en dat van Anaëlle Wiard, op te vangen.

Laurence, we wensen jou naast een spoedig herstel nog veel geluk in alles wat je gaat doen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, en tot snel in het Pierre Cornelisstadion!

pa management logoplastiekhofstade  duffelcoatvaillantreal estate Joma Rotator

de smaele lgo accofiska logo        zwarte kat logo  pareyn liften          

van migeroet logo dakwerken de vos logo schrauwen logo