Sportactiviteiten achter gesloten deuren

zondag 26 juli 2020 - 15u46

Onze club ontving een communicatie van het Kabinet van de Vlaamse Minister van Sport inzake de organisatie van sportwedstrijden dat vanaf morgen ingaat. Concreet zullen alle sportactiviteiten (waar zowel wedstrijden als trainingen onder verstaan worden) op Vlaams grondgebied vanaf maandag 27 juli achter gesloten deuren moeten plaatsvinden. Voorlopig is er geen officiële bevestiging van de overige gewesten, al vindt morgen uiteraard de Veiligheidsraad plaats.

Hieronder het Vlaams sectorakkoord.
 
Concreet beslisten de Vlaamse Sportfederatie, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB), Gezond Sporten Vlaanderen, de Vereniging voor Sport en Keuringsartsen en Sport Vlaanderen samen met Vlaams minister van Sport Ben Weyts dat:

  1. alle sportactiviteiten en -wedstrijden vanaf morgen alleen kunnen plaats vinden met gesloten deuren, zonder publiek en dit zowel voor de professionele als amateursectoren
  2. alle organisatoren van indoor sportactiviteiten worden opgeroepen om maximaal mogelijk sportactiviteiten outdoor te organiseren en zoals steeds de afstandsregels, conform de opgestelde protocollen, te respecteren
  3. een draaiboek ‘code Oranje’ werd uitgewerkt dat op elk moment in werking gesteld kan worden. Dit scenario omvat o.a. de stopzetting van alle sportactiviteiten indoor en outdoor met fysiek contact, afstandsregels tussen sporters onderling en tussen sporters en begeleiders (minimaal 1,5 meter) behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, geen competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden enz.. Wekelijks wordt samengezeten om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen.

pa management logoplastiekhofstade  duffelcoatvaillantreal estate Joma Rotator

de smaele lgo accofiska logo        zwarte kat logo  pareyn liften          

van migeroet logo dakwerken de vos logo schrauwen logo