Nieuwste aanwinsten voor volgend seizoen zijn gekend

woensdag 01 april 2020 - 17u14

De Eendracht Aalst Ladies wapenen zich voor het debuut in de Super League. Bijna alle speelsters van de kampioenenploeg hebben hun akkoord al gegeven voor komend seizoen. Daarnaast zijn ook de eerste versterkingen bekend met doelvrouw Silke Baccarne (Kontich), middenveldsters Justine Blave (Standard), Valentine Hannecart (OHL) en aanvalster Anaelle Wiard (OHL). 

 U 15 Belgian Red Flames - Virginia USA :<br />
<br />
Silke Baccarne<br />
<br />
foto Dirk Vuylsteke / Nikonpro.be

Silke Baccarne (20) behoorde samen met onze Riet Maes zonder twijfel tot de beste doelvrouwen uit eerste nationale. De Ladies kunnen dus rekenen op 2 talentvolle keepsters die mekaar beter zullen maken. Baccarne, die ook jeugdinternational was, speelde al 4 seizoenen voor Kontich. Sterke punten zijn haar reflexen en sprongkracht. 

 Standard de Liège - vrouwenafdeling - Persoonlijk fiche

Justine Blave (28) brengt heel wat ervaring mee uit de Super League. Als speelster van Anderlecht en Standard draait ze sinds 2012 mee aan de top van het Belgisch damesvoetbal. Met de Rouches pakte Blave de landsitel, de beker en speelde ze in de Women's Champions League. De Brusselse wou dichterbij huis voetballen en ging dus graag in op het aanbod van de Ladies. Als middenveldster, die op alle posities uit de voeten kan, valt ze vooral op door haar technische bagage en winnaarsmentaliteit.

 BVJ61966.jpg | Sportpix.be

Van Valentine Hannecart (24) wordt verwacht dat ze in staat is om helemaal door te breken in de Super League. Bij Anderlecht en Standard pendelde ze tussen het eerste elftal en de beloften. Bij OHL werd ze in 2018 titularis maar de club wijzigde afgelopen seizoen van koers en trok als rode lantaarn resoluut de kaart van de youngsters. Hannecart is een centrale middenveldster, die stevig in de duels is en een goede lange bal in de voeten heeft. 

 Inhaalwedstrijd 3de speeldag Super League! (met video ...

Anaelle Wiard (29) kan net als Justine Blave adelbrieven en prijzen voorleggen. De aanvalster was jarenlang een vaste waarde bij Anderlecht. Tussen 2011 en 2016 was Wiard goed voor 16 caps en 5 doelpunten bij de Red Flames. In 2017 trok ze samen met Blave naar Standard waar ze de beker pakten. Het daaropvolgende seizoen werd Wiard aanvalsleider bij OHL en kwam er een nominatie voor beste speelster in de Belgische competitie. Ze wordt omschreven als een hardwerkende spits, die sterk is met de bal aan de voet.

 

Ook de technische staf krijgt vorm. Coach Dirk Decoen krijgt Raymond Loose naast zich als T2. Loose bezit een Uefa A-diploma en heeft heel wat ervaring in het damesvoetbal. De laatste jaren was hij actief als T2 bij KRC Genk Ladies en als hoofdcoach bij Zulte Waregem en KVC Westerlo Ladies. Mario De Bisschop wordt keeperstrainer. Die functie vervult hij ook bij de heren van SK Denderhoutem.

 

Onze Ladies B promoveren met hun titel van eerste provinciale naar tweede nationale. En ook daar heeft nagenoeg de hele kampioenenploeg al toegezegd voor komend seizoen. Zij krijgen versterking van doelvrouwen Nena Suet (Anderlecht) en Anke Stroobandt (Sinaai), verdedigster Naomi De Wolf (Zulte Waregem) en middenveldster Eline Plovier (OHL).

 

Allen welkom bij de Eendracht-familie! Welkom bij de Ladies!

pa management logoplastiekhofstade  duffelcoatvaillantreal estate Joma Rotator

de smaele lgo accofiska logo        zwarte kat logo  pareyn liften          

van migeroet logo dakwerken de vos logo schrauwen logo